Artikel

 
Yoeri Albrecht

Yoeri Albrecht: Mijn Idee voor Nederland


Tweede seizoen van de serie Mijn Idee voor Nederland i.s.m. de Volkskrant

lezing
do 26 september 2013, aanvang: 20.00 uur


Wat is het grootste probleem van ons land en hoe gaan we dat oplossen? Wat gaat er mis en welke maatregelen zijn er nodig om het tij te keren? In ‘Mijn idee voor Nederland’ gaan we voor antwoorden ten rade bij politici, wetenschappers en schrijvers die een andere, vernieuwende blik op Nederland durven werpen. Na een succesvolle eerste reeks trapt Yoeri Albrecht, directeur van De Balie, het nieuwe seizoen af met zijn 'Idee voor Nederland', over fatsoen als vijand van vooruitgang. 

"Nieuwe ideeën kunnen alleen ontstaan waar vrijheid van gedachten en meningsuiting heerst. Zonder nieuwe ideeën is de samenleving gedoemd te verstenen en te verarmen. Controle, censuur en fatsoen zijn de vijand van vooruitgang. De maatschappelijke vooruitgang en vernieuwing moet vorm gegeven worden vanuit vier centra: kunst, wetenschap, politiek en journalistiek. Alle vier verzaken ze op een vaak zorgwekkende manier hun taak als hoeders van vrijheid en vrij denken. De vrijheid van debat en woord is de enige garantie tegen stilstand en achteruitgang."

Na afloop gaan prominenten en publiek met Albrecht in discussie over zijn lezing.

‘Mijn Idee voor Nederland’ is een programmaserie in samenwerking met de Volkskrant. In eerdere afleveringen spraken onder meer Theodore Dalrymple, Willemijn Verloop, Sywert van Lienden, Marianne Thieme en Kim Putters.
Mijn Idee voor Nederland


Meer |

Meer DeBalie

Zaalverhuur

drie stijlvolle zalen
Grand Café

iedere dag geopend

Meer informatie

 
Meer |EXPOSITIES | Open Muur


LATE NIGHT | Balie Draait

Mededeling

Dineren voor aanvang

ONLINE RESERVEREN

Dineren voor aanvang van een programma in De Balie? Onze avondkeuken is vanaf 17:30 geopend.
Reserveren is aanbevolen en kan online of via 020-5535130.

Agenda
Kaartverkoop

kopen en reserveren